woensdag, januari 31, 2007

Engelse boeken gratis bezorgd.

In een forum las ik de volgende tip. Op de site van The Book Depository kan je boeken bestellen die GRATIS worden thuisbezorgd. Ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd, maar zeker de moeite waard om eens naar te kijken.
Hetzelfde schijnt te gelden voor Play.com waar ze ook muziek en films hebben. Een snelle vergelijking leert al dat er prijsverschillen zijn. Dus eerst kijken, dan kopen.
Iemand anders nog meer tips?

zaterdag, januari 20, 2007

HP en de halfbloed prins

Gleed ik in de eerdere delen erg makkelijk door de pagina’s, nu kostte het meer moeite. Het verhaal greep me niet en het gekibbel tussen Ron en Hermelien werd na een tijdje ook wel vervelend. Het hele boek is eigenlijk meer een proloog voor het laatste boek. Nog even wordt duidelijk gemaakt dat het nu echt gaat gebeuren, het grote conflict tussen goed en kwaad. De rollen worden in dit boek definitief vastgelegd, klaar voor een spetterende finale.


Respect heb ik wel voor JK Rowling. Haal het maar op je nek, een serie van zeven boeken te schrijven, waarbij je halverwege wereldberoemd wordt. Vele miljoenen kinderen èn volwassenen die van elk boek weer verwachten dat het beter is dan het vorige. Het moet een enorme druk zijn om aan die verwachtingen te voldoen. Geen wonder dat de boeken elke keer weer later verschijnen dan verwacht. Dan is het ook logisch dat niet elk boek even goed is.

zondag, januari 14, 2007

Heinz 24

Veel stripseries hebben er onder te lijden. Asterix bijvoorbeeld, of Suske en Wiske. Naarmate er meer albums verschijnen, wordt de kwaliteit minder. Uiteraard zijn er uitzonderingen. Robbedoes is er daar één van. De laatste albums vind ik zeer fraai getekend met een leuk verhaal. Ook bij Franka is een mooie ontwikkeling te zien.

Afgelopen kerst kreeg ik het nieuwe album van Heinz, Sokko moet naar Krokko. Helaas valt deze serie onder de eerste categorie. Waar de eerste albums erg leuk en lekker droog van humor waren, was dit album uitermate flauw. Verder dan slechts een enkele kleine glimlach kwam het niet.

De bedenkers Windig en De Jong hadden eerder moeite om de inspiratie te vinden. Een pauze na vijf jaar en na tien jaar. Ook dit album liet vijf jaar op zich wachten. Eerlijk gezegd had het van mij niet gehoeven. Het lijkt erop dat de kat al zijn levens heeft gebruikt.