zaterdag, maart 15, 2008

Hoe kom ik aan een boekenweekgeschenk?

Ik had ze al eerder zien liggen. Twee boeken die ik wel wilde hebben. De laatste reis van Columbus (Brinkbäumer & Höges) en Aarde der mensen van Pramoedya Ananta Toer. Allebij in de ramsj. Met de naderende boekenweek besloot ik te wachten met kopen.

Afgelopen donderdag was ik bij de Selexyz in Utrecht. Toer was helaas uitverkocht, dus zocht ik er iets anders bij. Dat werd Botjes van Midas Dekkers. Samen met Columbus iets over de 20 euro. Genoeg voor een boekenweekgeschenk dacht ik.

Ik had afgerekend en kreeg de boeken overhandigd. Echter geen geschenk erbij. Ik vroeg dus of ik er een bij kreeg. Niet dus. Botjes was een kinderboek en die doen niet mee.

Balend en morrend zei ik dat ik dan het boek van Columbus ook niet wilde hebben. Ik had het immers ook in Wageningen zien liggen, dus kon ik het daar ook kopen. Moest ik vervolgens weer helemaal naar beneden naar de servicebalie om te ruilen. Hoe flauw en klantonvriendelijk.

Vandaag was ik in Wageningen bij de Kniphorst. Daar lag het boek van Columbus en bovendien het boek van Toer. Ik blij en bij de kassa kreeg ik hier dus wel het geschenk. Morgen dus lekker met de trein naar Amsterdam!